Лісокультурна кампанія-2019 у ДП «Брошнівське ЛГ» успішно продовжується

    Головне завдання працівників лісової галузі України – це підвищення якості лісових насаджень та введення в лісові культури різних видів високопродуктивних деревних порід.

У зв’язку з ранньою весною, цього року посадка лісу почалась на кілька тижнів раніше. І лісівники, не гаячи дорогоцінного часу, взялися за відновлення лісу на зрубах  та створення нових насаджень.

Цієї  весни  ДП «Брошнівський  лісгосп» продовжує  найвідповідальнішу  місію- весняну  лісокультурну  кампанію та  використовує  кожну  погожу весняну днину для  посадки лісу. Заплановано садіння лісу на площі 61 га.   На сьогоднішній день фактично  посаджено лісових  культур на 20 га: в Дубівському лісництві – 3,5 га, в Грабівському лісницві – 6,5 га, в Спаському – 9га, в Рожнятівському – 1 га.

При посадці лісових культур у цьому році було вирішено збільшити видове  різноманіття породного складу лісових культурах. Для цього висаджено такі породи: ялиця, ялина, бук, дуб, явір,  дугласія, які  вирощені у власних розсадниках, а  також  модрина, яку лісгосп  закупив в ДП «Івано Франківський ЛСНЦ» в кількості 8 тис. сіянців. Всього  буде посаджено 240  тис. сіянців.           Школярі  охоче допомагали лісівникам – хлопці вправно  орудували лопатою, а дівчата  підносили садивний матеріал та садили саджанці, працювалось дружно і весело.

            На  фотографіях: весняна лісокультурна кампанія – 2019 у Дубівському лісництві.