ЗБЕРЕЖЕМО ЛІС ВІД ПОЖЕЖ

Збережемо ліс від пожеж

    Кожного року, з настанням сухої вітряної погоди, збільшується небезпека загоряння лісових масивів, що може призвести до катастрофічних наслідків. Тому, на протязі всього пожежонебезпечного періоду посилюється щоденне  патрулювання державної лісової охорони в лісових масивах, для запобігання виникнення лісових пожеж. Велика увага приділяється землям с/г призначення, які безпосередньо примикають до лісових масивів, на яких найчастіше випалюється суха рослинність місцевими жителями. Під час випалювання згоряють не лише рештки рослин і сміття, а й коріння майбутньої рослинності, що може призвести до зміни видового складу рослинності і так сіножать перетвориться на плантацію грубого буряну. Внаслідок випалювання у вогні гинуть гнізда з яйцями та молодняк звірів і птахів. Загроза виникнення лісової пожежі також виникає при необережному поводженні з вогнем безпосередньо у лісі і в рекреаційних зонах відпочинку.

  Порушення правил пожежної безпеки та випалювання рослинності або її залишків карається законом, і тягне за собою накладення адміністративного штрафу .

  Тому ДП «Брошнівське ЛГ» просить всіх жителів району не випалювати залишки сухої рослинності на прилеглих до лісового фонду територій, дотримуватись правил пожежної безпеки та проводити відпочинок у спеціально обладнаних місцях з облаштуванням місць для вогню, адже ліс-багатство землі.