Майже 2 мільйони дерев посадили навесні лісівники держпідприємств Прикарпаття

Майже 2 мільйони дерев посадили навесні лісівники держпідприємств Прикарпаття

ліс ц2

 

На Прикарпатті завершилася весняна лісокультурна кампанія. Усі державні лісові господарства Франківщини заліснили місця минулорічних суцільних зрубів. Загалом, держлісгоспи, що координуються Івано-Франківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, відтворили ліси на площі 484 гектари.

Найбільшу площу цього року заліснили в Осмолодському лісгоспі – 90,8 га, Гринявському – 71,4 га, Вигодському – 62,8 га та Надвірнянському – 60,1 га.

 

Заходи зі сприяння природному поновленню лісівники провели на площі 1 231 га. Доповнення лісових культур на землях держлісфонду виконали на площі 222 га. У розсадниках працівники держпідприємств висіяли понад 2 тонни насіння лісових культур.

У цілому, під час весняної лісокультурної кампанії прикарпатські лісівники висадили близько двох мільйонів майбутніх дерев. У розрахунку на населення Івано-Франківської області (станом на 2020 рік – 1,3 млн осіб), це по одному дереву на кожного краянина та 600 тисяч на гостей Прикарпаття.

Проте для лісівників Франківщини важливо не просто посадити ліс – фабрику кисню, а створити високопродуктивні насадження. Для цього працівники лісових господарств протягом декількох десятиліть проводитимуть ряд заходів, щоб сформувати біологічно стійкі насадження.

Взято із:https://www.ifforestry.gov.ua/novyny/item/2195

Примітка: ДП “Брошнівський лісгосп” у весняній кампанії 2021 року заліснив площу 189,6 га, в т.ч. посадка лісових культур – 25,3га, природне сприяння – 136,0га, сприяння природному поновленню – 28,3га.