У Брошнівському лісгоспі готують до експлуатації новий цех переробки деревини

У Брошнівському лісгоспі готують до експлуатації новий цех переробки деревини

 

У другий день семінару головні інженери з охорони праці обласних управлінь відвідали Брошнівський лісгосп. Спершу фахівці навідалися в адмінбудівлю лісгоспу, далі ознайомилися з організацією безпечних робіт у цеху переробки деревини, а також оглянули потужності нового цеху у Спаському лісництві.

«До кінця травня плануємо запустити в роботу комплексну лінію SKYWOOD, що призначена для розпилювання круглого лісу діаметром від 12 до 40 см на обрізну дошку, брус, вагонку, а також для виготовлення палетних і тарних дощок, – зауважив Андрій Янюк, головний інженер Брошнівського лісгоспу. – Для її обслуговування залучимо до п’яти працівників, не враховуючи укладальників, сортувальників та пакувальників пиломатеріалів.

Перевагою такої лінії є наявність системи видалення тирси, а також споживання меншої кількості електроенергії».

Лісопильну лінію вартістю понад 6 мільйонів гривень Брошнівський лісгосп придбав за власні кошти.

На виробництві створено всі належні умови праці. Облаштовано душову, санвузол, побутові приміщення.

«У виробничих підрозділах Брошнівського лісгоспу створено пункти зберігання протипожежних засобів. Щороку проводяться весняні та осінні огляди технічного та пожежного стану будівель та споруд. Здійснюється реконструкція та ремонт діючих санітарно-побутових приміщень, – розповідає Микола Гончар, т.в.о. директора Брошнівського лісгоспу. – В автогосподарстві підприємства використовуємо прилади для проведення налагоджувальних робіт та перед рейсовий огляд автотранспорту. У минулому році на виконання комплексних заходів з охорони праці лісгосп спрямував понад 200 тисяч гривень. На спецодяг, взуття, індивідуальні засоби захисту витрачено 107 тисяч».

Забезпечення гідних умов роботи є основою чіткого, стабільного, ефективного функціонування підприємства, переконаний керівник лісового господарства.

Нагадаємо, напередодні спеціалісти обласних управлінь, відповідальні за організацію роботи з питань охорони праці, ознайомилися з роботою транспортного цеху Осмолодського лісгоспу.

 

DSC 4287

DSC 4293

DSC 4300

DSC 4305

DSC 4315

DSC 4323

DSC 4232

DSC 4244

DSC 4414

DSC 4411