Пізнавальна екскурсія для школярів

Лісівники провели  екскурсію в Дубівському лісництві  ДП  «Брошнівського лісгоспу» для учнів  7 класу Дубівської ЗОШ  для  виховання  у підростаючого покоління    шанобливого ставлення до природи. Майстер лісу з лісових культур  Дубівського лісництва  Проколій Н.Б.  провела дітям лекцію на тему: “Вирощування хвойних і листяних порід в розсаднику , теплиці”, ознайомила  з роботою лісівників.  Зокрема, розповіла  в розсаднику   юним гостям про особливості  вирощування   декоративного і лісоутворюючого    посадматеріалу, що використовується для посадки в лісництві від збору насінини до посадки сіянців.

Діти ознайомилися  з процесом  вирощування від насінини до сіянців таких порід : бук лісовий , клен-явір, дуб звичайний , ялиця біла  ,  дугласія, кедр, модрина європейська. В розсаднику  побачили посіви  ялиці  білої, а в теплиці  дугласії . Також дітям  показали  гербарій основних і рідкісних   листяних і  хвойних порід.

Наочно  показала Проколій Н.Б.   як в лісі проводиться посадка лісу сіянців за допомогою   меча Колесова.

Провідний інженер з лісових культур Котіль С.Б.  показала учням  Червоні книги України  і ознайомила  дітей з рослинами і тваринами , які занесені в Червону книгу.

Також на території  Дубівського лісництва показала місце зростання  пролісків .

Школярі жваво обговорювали і пробували посадити сіянці за допомогою меча Колесова  .

ДП «Брошнівський  лісгосп»  дякує дирекції Дубівської ЗОШ  за співпрацю.