Найперше зараз необхідно – допомогти людям, які постраждали від масштабних паводків на Заході України, – Президент України

Найперше зараз необхідно – допомогти людям, які постраждали від масштабних паводків на Заході України, – Президент України

Більше 2,5 тисяч лісівників Карпатського регіону, зокрема, на Прикарпатті, Буковині та Закарпатті одразу долучилися до надання допомоги населенню та ліквідації наслідків, які спричинили паводки, – повідомляє Голова Держлісагентства Андрій Заблоцький.

Ми залучили більше 450 одиниць спецтехніки та спецзасобів з лісгоспів.

Допомагаємо у забезпеченні населення питною водою, продуктами харчування. Проводимо роботи з відкачування води із підтоплених домогосподарств, надаємо допомогу в укріпленні пошкоджених ділянок дамб, відновленні доріг, підпірних стінок та мостів.

Також допомагаємо працівникам ДСНС в організації об’їздних шляхів на ділянках доріг, що постраждали від негоди, забезпечуємо транспортне сполучення між населеними пунктами, допомагаємо у буксируванні транспорту із зони затоплення, розчищаємо автодороги від зсувів ґрунту, прибираємо повалені дерева з проїжджих частин.

Дякую всім лісівникам, які самовіддано допомагають населенню.

Продовжуємо працювати далі, не зменшуючи темпів відновлювальних робіт.