Недоброчесним працівникам не місце в лісовій галузі, – Голова Держлісагентства

Недоброчесним працівникам не місце в лісовій галузі, – Голова Держлісагентства

 

Недоброчесним працівникам не місце в лісовій галузі. Це моя принципова позиція. З такими прощаємось і крапка. На цьому наголосив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький.

Він навів приклад Чернігівщини, де був проведений аудит роботи лісгоспів. «Виявили там порушень на понад 2,3 млн грн, з них незаконних витрат — майже 1,5 млн грн. І ще близько 1 млн грн – шкода лісу від незаконних рубок. Відповідні кадрові рішення вже прийняті: звільнено начальника Чернігівського облуправління та директора Корюківського лісгоспу, в якому виявили найбільше порушень», – зазначив Голова Держлісагентства.

Також Андрій Заблоцький повідомив, що минулого тижня призначено нового начальника в Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства — досвідченого та фахового керівника. «Поставив йому чіткі завдання вивести галузь в області з кризи в найкоротші терміни. Триматиму на контролі», – підкреслив Голова відомства.

Окрім того, Андрій Заблоцький поінформував, що протягом останніх пів року проаналізовано роботу директорів низки лісгоспів, які входять до сфери Держлісагентства. Низку керівників звільнено, 32 підприємства отримали нових очільників.