СПІЛЬНІ НАВЧАННЯ РЯТУВАЛЬНИКІВ ТА ЛІСІВНИКІВ

19 травня 2020 року відбулися спільні пожежно-тактичні навчання рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини №8 управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області (смт.Рожнятів) та працівників державної лісової охорони ДП “Брошнівський лісгосп”.

Навчання мали на меті відпрацювати спільні дії рятувальників та лісової охорони у боротьбі з лісовими пожежами в гірських умовах Карпат в урочищі “Батин” Рожнятівського лісництва.

За легендою, виникла низова пожежа, яка активно рухалася у бік лісового масиву, тому працівники лісової охорони та  вогнеборці  гасили  “загоряння”  і умовна пожежа була ліквідована.

Рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини  розповіли про захист лісів від пожеж, демонстрували пожежну техніку та обладнання і на практиці показали  як ними користуватися. Кожному лісівникові була надана можливість самостійно спробувати загасити умовне загоряння за допомогою вогнегасника та протестувати можливості пожежного автомобіля. Висловлюємо подяку рятувальникам за проведені навчання.

Принагідно, нагадуємо відвідувачам лісів, що діють нові штрафи за спалювання сухої трави, підпал лісу, залишків сухого листя тощо.

Інформація з сайту:https://24tv.ua/