Лісокультурна кампанія – 2020року  у ДП «Брошнівське ЛГ» йде  до  завершення

Лісокультурна кампанія – 2020року  у ДП «Брошнівське ЛГ» йде  до  завершення

Із настанням сприятливих погодніх умов працівники лісової галузі України відтворюють лісові насадження  та вводять в лісові культури різні види високопродуктивних деревних порід.

Дотримуючись  карантинних умов , цього року посадка лісу почалась на кілька тижнів пізніше. І лісівники, не гаячи дорогоцінного часу, взялися за створення нових насаджень на зрубах .

Цієї  весни  ДП «Брошнівський  лісгосп» продовжує  успішно весняну  лісокультурну  компанію. Використано кожну  весняну погожу  днину для  посадки лісу. Перед посадкою лісничий  ознайомив робітників з лісівничими аспектами  та особливостями створення лісів, а також проводить  інструктаж. Заплановано 51 га і фактично  посаджено 40 га  посадки  лісових  культур всього вже  висаджено 120 тис. шт. сіянців. Також зроблено 20 га  доповнення лісових  культур. В гірських  лісництвах  в зв’язку  з великим сніговим покривом  посадка  розпочалась набагато пізніше.

При посадці лісових культур у біжучому році було вирішено збільшити видове різноманіття породного складу лісових культурах, для цього висаджено такі породи як ялиця, ялина, бук, явір ,  дугласія які  вирощені в власних розсадника . Всього  буде використано в посадку 165 тис. сіянців. На даний час завершуються роботи з закладки шкілок в постійному  розсаднику 0,10 га  та закладки зеленого черенкування   для озеленення.