Законопроект щодо запровадження національної інвентаризації лісів готується до другого читання

Законопроект щодо запровадження національної інвентаризації лісів готується до другого читання

 

Ставимо перед собою амбітні завдання, а саме – провести національну інвентаризацію лісів. Це завдання не одного року, але ми це зробимо. На цьому наголосив Голова Держлісагентства Андрій Заблоцький.

«Першим кроком до запровадження НІЛ стало схвалення Верховною Радою України у першому читанні змін до Лісового кодексу України, які регламентують її проведення. Хочу звернути увагу, що зараз Держлісагентство активно працює з Комітетом Верховної Ради з питань екологічної політики та експертами щодо підготовки законопроекту до другого читання», – написав він.

Голова відомства повідомив, що вчора взяв участь у відеоконференції засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, на якому обговорили правки та пропозиції. «Як тільки всі технічні моменти будуть опрацьовані, законопроект винесуть на голосування в цілому. Прийняття відповідних законодавчих змін є вкрай необхідним», – зазначив Андрій Заблоцький.

Також він підкреслив, що без розуміння стану лісів неможливо планувати, а головне втілювати доцільні та економічно обґрунтовані реформи галузі. Останній державний облік лісів проводився у далекому 1996 році.

«Ми маємо отримати оновлену інформацію про кількісні та якісні показники стану та динаміки лісів держави, їх ресурсного потенціалу для потреб державного управління, стратегічного планування ведення лісового господарства, державного лісового кадастру, моніторингу довкілля, національної та міжнародної звітності про ліси. Інвентаризація дасть відповідь на запитання, яка фактична лісистість держави, який запас деревини в лісах та її технічна придатність. Ця достовірна інформація буде доступною для суспільства», – зазначив Голова Держлісагентства.