Щодо організації роботи обласних управлінь, підприємств, установ та організацій безпосереднього підпорядкування, під час дії карантину

Щодо організації роботи обласних управлінь, підприємств, установ та організацій безпосереднього підпорядкування, під час дії карантину

 

Державне агентство лісових ресурсів України надіслало листа обласним управлінням, підприємствам, установам та організаціям безпосереднього підпорядкування щодо організації роботи під час дії карантину (завантажити).

Зокрема, рекомендовано на період карантину обмежити прийом громадян, надання адміністративних послуг, не допускати скупчення людей у приміщеннях.

«За можливості доручити працівникам виконувати роботу, визначену трудовим договором, вдома – дистанційно. Запровадити чергування працівників відповідно до встановленого графіку», – йдеться у листі.

Пропонується розглянути питання про надання щорічних відпусток, відпусток без збереження заробітної плати, враховуючи, що термін перебування у такій відпустці не включається у загальний строк встановлений трудовим законодавством.

При цьому, всім працівникам дотримуватися рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України та здійснювати усі можливі профілактичні заходи, як щодо себе, так і щодо відвідувачів.

Надання будь-яких консультацій, інформації, розгляд звернень та листів рекомендовано здійснювати дистанційно засобами телефонного зв’язку або шляхом електронного листування.

Також пропонується провести активну інформаційну компанію серед населення з рекомендаціями утриматися від звернень до обласних управлінь та державних підприємств, установ та організацій безпосереднього підпорядкування без нагальної потреби на час дії карантину.

За отриманням консультацій, надання будь-якої інформації доцільно звертатися дистанційно засобами телефонного зв’язку або через електронне листування. Всі ці дії спрямовані, перш за все, на захист здоров’я громадян.

Окрім того, у листі Держлісагентства звернуто на те, що у відповідності до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність за порушення правил щодо карантину людей та санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням.

Також інформуємо про прийняття Верховною Радою України Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким заборонено впроваджувати штрафи за порушення податкового законодавства з 1 березня до 30 квітня 2020 року, скасовано документальні та фактичні перевірки з 18 березня до 31 травня 2020, продовжено до 1 липня 2020 року термін подання річної декларації про майновий стан і доходи та ін.