Думай про безпеку! Працюй безпечно! Будь у безпеці!: В Івано-Франківську розпочалися навчання з охорони праці для працівників лісового господарства

Думай про безпеку! Працюй безпечно! Будь у безпеці!: В Івано-Франківську розпочалися навчання з охорони праці для працівників лісового господарства

Сьогодні у конференц-залі готелю «Надія» для спеціалістів з охорони праці підприємств Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства, керівників суб’єктів господарювання, які надають послуги з лісівництва на умовах договору-підряду, розпочався дводенний навчальний семінар-тренінг «Основи та практика керування ризиками небезпек, формування ризикоорієнтованого мислення працівників підприємств-підрядників в лісовій галузі».

У семінарі взяли участь начальник Івано-Франківського ОУЛМГ Віктор Сахнюк, начальник управління Держпраці в Івано-Франківській області Ігор Росипайло, головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів Держлісагентства України Андрій Мусійовський, головний редактор журналу «Охорона праці», керівник «Академії управління ризиками в системах менеджменту» Дмитро Матвійчук, керівники державних лісогосподарських підприємств Івано-Франківської області.

У вступному слові Віктор Сахнюк зауважив, що здобуті на семінарі знання стануть корисними працівникам лісової галузі не тільки при виконанні робочих обов’язків, а й у повсякденному житті. «Завдання присутніх не тільки максимально освоїти, а й передати здобуті знання працівникам на підприємствах, адже щодня лісівники піддаються небезпеці, а професія вальника лісу визнана у світі однією з найнебезпечніших за ступенем виробничих ризиків. Водночас саме ця професія забезпечує людство найнеобхіднішим матеріалом – деревиною, яку потім використовують у промисловості та без якої неможливо уявити життя людини», – підсумував начальник управління Віктор Сахнюк.

Мета тренінгу – дати практичні знання та розуміння основних підходів у розробці та впровадженні систем управління гігієни та безпеки праці (ГіБП) на основі керування ризиками приватними суб’єктами господарювання, що надають послуги по лісівництву згідно Концепції реформування системи управління охороною праці в Україні на основі вимог Рамкової Директиви 89/391/ЄЕС «Про впровадження заходів для поліпшення безпеки та охорони здоров’я працівників під час роботи» та вимог нового стандарту ISO 45001:2018, як інструменту реалізації державної концепції на українських підприємствах з 2021 року. Організатори переконанні, що такі навчання дозволяють зберегти здоров’я і життя працівників, поліпшити умови праці та суттєво знизити втрати на виробництві.

Організатором заходу є журнал «Охорона праці» за підтримки Держлісагентства України.

Довідково

За оцінками Міжнародної організації праці щорічно на виробництві відбувається понад 270 млн нещасних випадків.

Щодня у світі у результаті нещасних випадків та захворювань на виробництві гине близько 5 тис. осіб (в рік – 2 млн осіб).

В Україні щороку на виробництві гине близько 400 осіб, 5 тисяч працівників отримують виробничу травму (понад 1 тис. – жінки). Приблизно 500 працівників стають інвалідами.

Прес-служба Івано-Франківського ОУЛМГ

DSC 4873

DSC 4948

DSC 4884

Screenshot 1