З ДНЕМ ПРАЦІВНИКА ЛІСУ!

Традиційно у третю неділю вересня лісівники відзначають своє професійне свято – День працівника лісу.

 ДП «Брошнівський лісгосп» щорічно також відзначає своїх кращих працівників та підводить підсумки діяльності.

 Так за 8 місяців 2019 року ДП «Брошнівський лісгосп» виконав основні завдання по виробничо-економічних показниках.

За ці місяці ДП «Брошнівський лісгосп» реалізував  продукції на суму 52239 тис.грн. (без ПДВ), реалізовано 50,0 тис.м3 деревини, поставлено на експорт 1,25 тис.м3 заготовок для європіддонів.

Прибуток до оподаткування за цей же період склав 1622 тис.грн.

         За цей період  сплачено всього податків та обов’язкових платежів 20990,0 тис.грн., з них: до місцевого  бюджету – 6120 тис.грн.

В тому числі по сільських радах,          

                                                                  тис.грн.:

Верхньострутинська с/р 44,6
Грабівська с/р 67,0
Дубівська с/р 135,1
Ілемнянська с/р 255,1
Князівська с/р 84,7
Липовицька с/р 416,0
Лолинська с/р 0,3
Лоп*янецька с/р 111,6
Нижньострутинська с/р 50,2
Брошнів-Осадська ОТГ 3 278,3
Ріпненська с/р 78,7
Рожнятівська с/р 84,2
Сваричівська с/р 14,4
Спаська ОТГ 973,8
Суходільська с/р 474,0
Цінівська с/р 24,4
Ясеновецька с/р 27,6
Разом 6 120,0

 

Витрати на ведення лісового господарства склали  41218,0 тис.грн.

Проведено рубок в молодняках на площі 92 га, рубок формування і оздоровлення лісів на площі 353 га. Заліснено 192 га вирубок. Проведено догляди за лісовими культурами на площі 445 га. Проведено винищувальні роботи в осередках шкідників на площі 120 га. Влаштовано мінералізованих смуг відповідно 6 км.

За 8 місяців 2019 року  ДП «Брошнівський лісгосп» заготовив 54,3 тис.м3 ліквідної деревини.

При площі лісового фонду 30886 га в розрахунку на 1 га площі сплачено податків і платежів 679,60 грн.

Сплачено податків та платежів з одного кубометра заготовленої деревини – 386,56 грн.

         Від обсягу реалізації продукції повернуто у бюджет держави  у вигляді податків і платежів 40,2% отриманих коштів від продажу деревини.

         Випущено товарної продукції (пилопродукції) на суму 4472,0 тис.грн., валовий випуск пиломатеріалів склав  2,45 тис.м3.

Середньооблікова кількість штатних працівників – 236 чол.

Середньомісячна заробітна плата штатного працівника склала 9723,46 грн., темп росту до відповідного періоду минулого року – 110,2%.

Капітальні інвестиції  за 8 місяців 2019 року  становлять 1635 тис.грн.

Чистий прибуток склав 1330 тис.грн.

         На теренах нашого підприємства діє 13 рекреаційних місць для дозвілля населення. Рекреаційні місця облаштовані спеціально для відпочинку дорослих, нашої молоді та дітей.

         Рекреаційне місце в урочищі «Конвалія» стало своєрідною візитівкою нашого району та улюбленим місцем відпочинку і дорослих, і дітей. Ми стараємося підтримувати його в належному порядку та чистоті.

         Наш колектив – лісівники – це кращий наш здобуток. Нашим дружнім професійним колективом ми гордимося. У нас працюють лісівничі династії лісівників, які нагромадили значний досвід і майстерність – це родини  Лютаків, Сенівих, Лущів, Федоранів, Тріщів, Іванейків.

Найкращі згадки про відданість справі, високий професіоналізм залишили в лісгоспі наші працівники, які сьогодні на заслуженому відпочинку – колишній головний інженер Козаровський І.М., лісничий Грабівського лісництва Тріщ М.І., майстер лісу Гайдук М.М., бухгалтер Харандзюк С.С., помічник лісничого Стадник Е.П.,  ще багато і багато інших.

         ДП «Брошнівський лісгосп»  має честь гордитися працівниками, які залишили помітний слід в історії лісового господарства Рожнятівщини – це нині покійні: Ігор Іванович Козаровський, М.І.Балицький, М.Д.Горблянський, В.І.Войціщук, І.І.Тріщ та багато інших.

         Кожного року ми традиційно відзначаємо кращих працівників.

Указом Президента України №188/2019 від 04.05.2019р. «Про відзначення державними нагородами України» за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм присвоєно почесне звання «ЗАСЛУЖЕНИЙ ЛІСІВНИК УКРАЇНИ» – Коляджину Ігорю – заступнику директора ДП «Брошнівський лісгосп».

Цього року Грамотою  Державного агентства лісових ресурсів України з нагоди Дня працівника лісу та успіхи в роботі нагороджено Шияна Василя – лісничого Дубівського лісництва та Курча Івана – лісничого Грабівського лісництва.

         Висловлено Подяку Голови Державного агентства лісових ресурсів України за успіхи в роботі  Гутаку Василю – трактористу на трелюванні і вивезенні лісу  Липовицького лісництва.

         Грамотою Івано-Франківської ОДА та обласної Ради відзначено Захарчука Олега – начальника відділу лісового господарства лісгоспу.

         Грамотою Рожнятівської районної адміністрації та районної ради нагороджено таких працівників:

  • Клопотовського Василя – майстра лісу Рожнятівського лісництва;
  • Півторака Євена – транспортувальника дільниці по переробці деревини.

Грамотою Голови Брошнів-Осадської ОТГ нагороджено:

  • Маркевича Андрія – водія лісовозного автомобіля гаража;
  • Косара Мирослава – навальника-штабелювальника нижнього складу.

Грамотою адміністрації  ДП «Брошнівського лісгоспу» нагороджено:

  • Горблянського Романа – бджоляра Спаського лісництва;
  • Тріща Василя – старшого майстра Лугівського лісництва;
  • Котіль Іванну – помічника лісничого Суходільського лісництва.

 

Цьогорічним переможцем конкурсу на «Краще лісництво-2019» нашого лісгоспу серед восьми лісництв визнано Спаське лісництво.

          

Кожного року  представник від нашого лісгоспу, а це найкращий професіонал – лісоруб 6 розряду – бере участь в обласному конкурсі  змагань звалювальників деревини. Цьогоріч  ДП «Брошнівський лісгосп» представляв Лущ Ігор, лісоруб (вальник лісу) 6 розряду Липовицького лісництва. З 15–ти учасників Лущ І.В. довів свої професійні уміння навички та зайняв другий рік поспіль 5 місце, з чим його вітаємо.

 

Крім успіхів, підприємство, у своїй роботі  щоденно стикається з проблемами, які потребують вирішення. Це – відсутність державної програми розвитку лісового господарства, кількарічна відсутність бюджетного фінансування, відсутність законодавчих актів про належний захист лісової державної охорони тощо.

Але попри всі гаразди і негаразди, щоденно – в погоду і в дощ, у холодну пору і вітер, сніг і відлигу, наші працівники – лісівники, ведуть господарку у лісах Карпат, доглядають, садять, обстежують на  наявність хвороб, охороняють від пожеж.

Тому, в переддень  ДНЯ ПРАЦІВНИКА ЛІСУ

вітаємо всіх працівників лісової і деревообробної галузі,  теперішніх і колишніх лісівників Рожнятівщини

з професійним святом!

Бажаємо вам і вашим родинам міцного здоров*я, чистого мирного неба, рідної землі під ногами, спокою в сім*ях, мудрості і злагодженості у роботі. Нехай плоди вашої праці впродовж багатьох десятиліть прикрашають рідну українську землю, радуючи прийдешні покоління!

Висловлюємо впевненість, що колектив докладе усіх зусиль для розвитку нашого підприємства, всієї галузі та нашої держави.

Віримо, що лісова галузь процвітатиме і добробут прийде в кожну оселю лісівника!

 

З найкращими побажаннями адміністрація

ДП «Брошнівський лісгосп»