Збережемо ліс від пожеж

  Кожного року, з настанням сухої вітряної погоди, збільшується небезпека загоряння лісових масивів, що може призвести до катастрофічних наслідків. Тому, на протязі всього пожежонебезпечного періоду посилюється щоденне  патрулювання державною лісовою охороною  лісових масивів  для запобігання виникнення лісових пожеж. Велика увага приділяється землям сільськогосподарського призначення, які безпосередньо примикають до лісових масивів. Внаслідок випалювання сухих трав та неугідь у вогні гинуть гнізда з яйцями птахів, плазунів та молодняк звірів. Загроза виникнення лісової пожежі також виникає при необережному поводженні з вогнем безпосередньо у лісі і в рекреаційних зонах відпочинку.

Пам’ятайте, що з настанням пожежонебезпечного періоду розведення багаття у лісових масивах заборонено!
Якщо ви все ж вирішили розвести багаття – будьте уважними та дотримуйтесь певних правил пожежної безпеки аби не спровокувати  виникнення пожежі. 

Заходи безпеки, які необхідно дотримуватись під час розведення вогнища:
Необхідно бути уважним до місця, де ви вирішили розпалити вогнище.
Місце повинно бути очищене від сухостою, щоб  пожежа не поширилась трав’яною підстилкою по поверхні ґрунту.

Розведення багать у вітряну погоду – категорично забороняється! 
Для відпочинку в лісах існують спеціальні рекреаційні майданчики,  які створені для масового відпочинку населення, там передбачені місця для  розведення вогню.
Але, якщо ви все ж не знайшли таких місць, слід пам’ятати, що забороняється розводити багаття ближче ніж за 50 метрів до хвойного та за 25 метрів до листяного лісу. Необхідно розчистити та огородити місце для вашого вогнища.

Ні в якому разі не залишайте вогонь без нагляду!
Опісля,  загасіть вогнище та переконайтесь, що процес горіння завершений.

 Якщо на відпочинку ви перебуваєте із дітьми, не залишайте їх без уваги!

Сподіваємося, що виїзд на природу залишить приємні враження та забезпечить тільки позитивні емоції.  Порушення правил пожежної безпеки та випалювання рослинності або її залишків карається законом, і тягне за собою накладення адміністративного штрафу .

    ДП «Брошнівське ЛГ» наголошує на обов’язках кожного громадянина  дотримуватись  правил пожежної безпеки та проводити відпочинок у спеціально відведених рекреаційних  місцях з облаштуванням місць для вогню, адже ліс – багатство землі.