УВАГА! НЕ СМІТІТЬ У ЛІСІ !!!

  Не смітіть  у лісі!!!

Ліс . . . О, як же там файно, затишно, є афини, малини, починаються кам’янки,багато туристів. Коли після дощу “гори димлять” це завжди зачаровує.. Звуки лісу, річки, птахів, сіл…

Якщо в будь-якому місці зупинитись і з дороги зайти в ліс – побачите в лісі сміття, десь більше, десь менше, але воно там є. Це насправді суспільна проблема, адже сміття в лісі не росте.
Друзі, щоразу, коли будете їхати куди-небудь на природу, чи в ліс, чи в гори, не має значення, візьміть собі за правило ЗАЛИШАТИ ПІСЛЯ СЕБЕ МІСЦЕ ЧИСТІШИМ, НІЖ ВОНО БУЛО ДО ВАС, не полінуйтеся взяти з собою бодай один мішечок для збору сміття та гумові рукавички, і приберіть, без відмазок “а то не я смітив”.


І ми всі разом тоді непомітно опинимося в якісно новій країні, і навколо буде ще краще. І досить з піною на роті обурюватися на владу, і сперечатися про політику. Беріть відповідальність у власні руки і дійте. Крім нас самих те сміття ніхто не забере.
Пригадався мені один із паломницьких походів. Після того, як ми в перший день походу зупинилися на привал, відпочили, набралися сил і почали збиратися щоб іти далі, я прибираючи за собою, витягнув склянку і пакет, які явно лежали вже в тому ліску не один місяць, і тут мені одна бабуся каже: “А нащо ти то береш? То не ми це тут насмітили.” На що я ій розповів оце правило, щоб залишати після себе місце чистішим. Декілька людей це почули і підхопили ідею, і ось уже впродовж наступних днів походу багато паломників користувалися цим правилом, і це діє, результат просто неймовірний.

Боротьба із сміттям – це принаймні в наших силах, бо як боротися з борщовиком це вже складніше питання.

Користуйтеся  правилом “ЗАЛИШАТИ ПІСЛЯ СЕБЕ МІСЦЕ ЧИСТІШИМ, НІЖ ВОНО БУЛО ДО ВАС”, можливо ви вже бачили як хтось дотримувався цього правила, або вас зацікавило і ви будете поширювати серед знайомих це правило. Нагадуємо: за засмічення державного лісового фонду передбачена адміністративна відповідальність.

Прес-служба  ДП« Брошнівський лісгосп»