Всеукраїнська акція з благоустрою “За чисте довкілля”

Перед Великоднем у ДП «Брошнівське ЛГ» стартує Всеукраїнська акція з благоустрою “За чисте довкілля” і триватиме  до 21 квітня. Активну участь у ній  разом  з лісовою  охороною беруть вчителі, школярі, громадськість. В рамках  акції вони прибирають рекреаційні   місця для відпочинку, прибережні захисні смуги  вздовж річок, лісові смуги вздовж доріг, ліквідуємо  несанкціоновані  сміттєзвалища.

В рамках акції також було проведено в школах  лекції на тему «Збережемо первоцвіти». Діти  з захопленням  вислухали про рослини, які  занесені в Червону книгу. Природа повинна відкритися перед дитиною як  школа, в якій можна успішно оволодіти елементарними правилами поведінки, уміннями та навичками розумного використання природи, примноження її багатства.

 До Міжнародного дня птахів, який відзначається 1 квітня на території лісництв ДП «Брошнівське ЛГ» розвісили близько 80 шпаківень, дотримуючись загальних стандартів. Розвішування “будинків” для птахів – це один з ефективних біологічних заходів боротьби зі шкідниками лісу.

 На  подвір’ї  Цінівської школи  було висаджено 30   деревець сосни, смереки.Також буде проведено озеленення біля  інших шкіл, садочків, братських  могил. Участь молоді в озелененні не обмежується лише офіційними акціями.  Під час  посадки лісових культур вони постійно допомагають лісовій охороні  створювати молоді насадження. При цьому висаджується десятки тисяч лісоутворюючих порід, зокрема ялиці, смереки, бука, клена-явора.

 Запрошуємо усіх  жителів району долучитись до низки заходів по прибиранню та озелененню територій, завжди берегти довкілля та кожної весни садити ліс!

      Безперечно, хотілося, щоб кожен мешканець нашого  району підтримав цю ініціативу і доклав хоча б мінімум власних зусиль, щоб наші села  стали набагато чистішими і охайнішими!