21 БЕРЕЗНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛІСІВ

Всесвітній день лісів святкується у день весняного рівнодення у Північній півкулі, що за традицією вважається першим днем весни і символом нового життя та нових починань. Даний період є сприятливим для  початку посадки та росту дерев.

День лісу відзначає внесок лісів та лісового господарства у життя суспільства. Щороку в цей день фахівці з усього світу обговорюють користь лісу, товарів та послуг, отриманих з лісу; люди можуть дізнатися про стале управління лісами, невиснажливе використання лісових ресурсів (без завдання шкоди лісовим екосистемам) з метою їх збереження для майбутніх поколінь.

Традиція святкування Дня лісу була заснована в 1971 році під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства, метою яких було обговорення важливості вміння цінувати значення власних лісових ресурсів. Так і зародилася ідея проголошення Всесвітнього дня лісівництва, яка одразу ж була підтримана Організацією ООН з питань продовольства і сільського господарства. Європейська конфедерація сільського господарства зазначила, що Всесвітній день лісівництва потрібно використовувати для розповсюдження інформації щодо всіх аспектів багатства лісу, представлених з трьох точок зору: виробництво, захист, і відновлення..

Потрібно користуватися нашими природними багатствами так, щоб не тільки запобігти їх знищенню або збідненню, але й не призводити до негативного впливу на життєдіяльність людини, її взаємозв’язок з навколишнім середовищем.

 Щороку з 21 березня (Міжнародний день лісів) стартує акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» і триває по 15 квітня (День Довкілля).

У рамках Акції у ДП «Брошнівське ЛГ» заплановано:

–         посадка лісів за участі громадськості, учнівської молоді, представників органів влади та ЗМІ (на площі близько 85га буде висаджено понад 220тис. шт. саджанців);

–         озеленення територій шкіл, міст, сіл районів, доповнення породного складу парків та алей;

–         проведення майстер-класів з садіння лісу, живцювання, щеплення деревних порід, посіву лісового насіння на базі розсадника Грабівського л-ва;

–  розвішування 80 шпаківень в лісах;

–         проведення виховних годин для учнів молодших класів та лекцій на природоохоронну тематику у  школах ;

–         проведення конкурсів для шкільної молоді на кращий малюнок і твір за темою «Людина і ліс» на рівні державних лісогосподарських підпрємств.