ЗИМОВА ПІДГОДІВЛЯ ЗВІРІВ

На території мисливських угідь та загалом лісфонду підприємства встановлено близько 90  годівниць та 26  підгодівельних майданчиків.

Робота із підготовки до сезону холодів триває безперервно.

Працює в мисливському господарстві лісгоспу, районний  мисливознавець і 6 єгерів. На плечі єгерської служби покладені такі обов’язки- це ремонт та встановлення нових годівниць, солонців, заготівля сіна, кормових  віників, зернових.   Підгодівля проводиться регулярно щотижня у період із листопада по березень. Якщо збільшується сніговий покрив і посилюються морози – працівники єгерської служби відповідно посилюють підгодівлю.

Із настанням холодів лісівники щодня    викладають  сіно до годівниць для тварин та висипали довкола них близько одну тисячу двісті  кілограмів кукурудзи в місцях  підгодівлі. Дикі свині, олені, косулі та інші представники лісової фауни вже звикли до такої турботи з боку людей, тож приходять сюди поживитися.

Загалом для підгодівлі тварин, які мешкають на території Брошнівського держлісгоспу, заготовлено понад 2 т сіна, 13 т зернових (це кукурудза -3 тони, пшениця-3 тони, овес-7 тони), 2.5 тис. шт. кормових віників, 6 т коренеплодів та 500 кг солі, яка також вкрай необхідна в раціоні тварин. У цій роботі лісівникам допомагають місцеві мисливці та небайдужі громадяни.

Варто зазначити, що мисливське господарство ведуть 7 лісництв .

Площа мисливських угідь  у ДП «Брошнівське ЛГ» становить 27,4 тис.  га.