Лісокультурна кампанія осінь-2017 у ДП «Брошнівське ЛГ» успішно завершується

Головне завдання працівників лісової галузі України – це підвищення якості лісових насаджень та введення в лісові культури різних видів високопродуктивних деревних порід.

Цього року, так як і кожного, в жовтні – листопаді місяці  ДП «Брошнівський  лісгосп» завершує  найвідповідальнішу  місію –  осінню  лісокультурну  компанію. Використано кожну   осінню погожу  днину для  посадки лісу. Заплановано 35 га і фактично  посаджено 40 га  осінньої посадки  лісових  культур. При посадці лісових культур у біжучому році було вирішено збільшити видове різноманіття породного складу лісових культур, для цього висаджено такі породи як ялиця, ялина, бук, явір,  дугласія, які  вирощені в власних розсадниках та модрина, яку лісгосп  закупив в ДП «Вигодський ЛГ» в кількості 8 тис.сіянців. Всього  було використано на  посадку 149  тис.сіянців

Проводиться інвентаризація лісових культур та розсадників. Під час інвентаризації було визначено стан лісових культур, їх якісні та кількісні показники, а також визначено кількість якісного посадкового матеріалу, що може бути використаним у наступному році для відновлення  і доповнення лісів.

Восени, враховуючи потреби підприємства, заготовлено насіння головних лісоутворюючих порід: дуб звичайний, клен-явір , ялиця. Насіння для встановлення якості відправлено на апробацію до спеціалізованого підприємства ВП «Львівська лісонасіннєва лабораторія».  Після отримання відповідного сертифікату насіння буде висіяне в розсадниках лісництв, де в майбутньому  сіянці будуть використані при посадці лісових культур, а також для доповнення лісових культур та природного поновлення.